Collecte Kinderhulp, word collectant!

Heb jij sterke armspieren en doe je graag iets voor de 400.000 kinderen die in ons land in armoede opgroeien? Word dan collectant van Nationaal Fonds Kinderhulp!

Kinderhulp ondersteunt kinderen die om welke reden dan ook, niet thuis kunnen wonen en bij een pleeggezin wonen of in een tehuis. Door de stijgende armoede komen veel gezinnen en kinderen in de financiële problemen. Kinderhulp vindt dat geen enkel kind buitengesloten mag worden door armoede. Daar ben jij het toch ook mee eens?

In de week van 12 tot 18 april 2015 word er weer gecollecteerd voor Kinderhulp. De Werkgroep Kerk en Vluchteling Goes doet mee aan de landelijke collecte voor Kinderhulp. Kinderhulp heeft een speciale regeling voor instanties waar kinderen (tijdelijk) wonen. 50% van het opgehaalde bedrag mag besteed worden aan de kinderen die in die instantie verblijven. In deze situatie kan het bedrag besteed worden voor het aanschaffen van speelgoed, knutselmateriaal of bijv. buitenspeelgoed voor de kinderen van het AZC. De kinderen hebben zelf geen speelgoed en in de speelruimtes is niet voldoende voor iedereen… Of een uitje naar een park of zwembad. Misschien wel een ritje met de stoomtrein die vlak langs het AZC rijdt…?!

Dus hoe meer collectanten mee helpen des te hoger de opbrengst zal zijn! Voor de collectie hebben we collectanten nodig. Wil je collecteren of weet je iemand die dat graag wil doen?

Het is de bedoeling dat je in de week van 12-18 april 2015 een of meerdere avonden de wijk ingaat met een collectebus. U kunt alleen op pad of gezellig met iemand samen. In overleg met onze plaatselijke organisator wordt bepaald in welke straat / straten u gaat collecteren. Dit kan gewoon bij u in de buurt.

Natuurlijk heeft iedereen zijn redenen om collectant te worden. Voor het geval u nog niet overtuigd bent, drie redenen om collectant voor Kinderhulp te worden:

  • Kinderhulp is al 50 jaar een betrouwbaar goed doel met het CBF keurmerk.
  • Kinderhulp zet zich in voor een beetje gewoon geluk. Met de opbrengst van één collectebus kan een kind al lid worden van een voetbalclub.
  • Collecteren is een eenvoudige manier om iets goeds te doen voor een ander.

Stelt u zich eens voor dat je als kind…

  • Niet meer thuis bij je ouders kunt wonen.
  • Problemen hebt waar je altijd mee bezig bent.
  • Nooit eens op vakantie gaat.

Om je op te geven als collectant voor Kinderhulp kunt u een bericht sturen naar alexvandesluis@gmail.com / 06-23490676. Ik ontvang graag uw naam en adresgegevens en de avonden dat u beschikbaar bent om de collecte te lopen. Daarna wordt er contact opgenomen voor het brengen en halen van de collectebussen.


« Terug