Inschrijving cursus Nieuwe Testament nog mogelijk

“Leren luisteren naar Evangelisten en Apostelen”

Onder deze titel startte in het najaar van 2012 een cursus met prof. dr. J. van Bruggen als docent. Vanwege de grote belangstelling wordt deze cursus vervolgd in het lopende seizoen, met ook nu weer 2 modules van elk 3 cursusavonden. En opnieuw treedt prof. van Bruggen op als docent.

Na de aandacht voor de inhoud van het evangelie vorig jaar, is de blik dit seizoen gericht op de ontvangers van het evangelie. Waarom leidde dit evangelie tot confrontatie tijdens Jezus’ leven op aarde? Voor welke vragen kwamen de Joden te staan door het evangelie? Hoe verhoudt het evangelie zich tot de wereld van de Grieken en de andere volken?

Bij de module in het voorjaar van 2014, die in februari zal starten, zal er aandacht zijn voor ‘Het evangelie ook voor de volken’ met de onderwerpen:

  • teruggeroepen tot de Schepper
  • verlost van de doodswet
  • ingelijfd in Israël: Gods voortgaande werk

Zie voor uitgebreidere informatie – waaronder de cursusdata in Groningen, Apeldoorn en Ridderkerk – de website van de cursus: www.cursusnt.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden voor deelname, uiteraard zolang er in een cursusplaats nog ruimte is.

Naar aanleiding van de lessen van deze cursus schreef prof. Van Bruggen het boek ”Kroongetuigen van het evangelie” dat D.V. februari 2014 bij uitgeverij Kok zal verschijnen. Rond dit boek komt er ook een (aparte) website, waarop de inhoud van de cursus zo ongerept mogelijk beschikbaar komt voor een nog grotere groep geïnteresseerden: voorstudiemateriaal, nabesprekingdocumenten e.d. en ook de audio-opnames van de cursusavonden.


« Terug