CGK kerkendag op Urk

De generale synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken heeft een ‘breed samengestelde’ commissie in het leven geroepen om een kerkendag te organiseren. Zij bestaat uit ds. P.D.J. Buijs (namens curatorium TUA), ds. C.J. Droger (namens deputaten kerk en Israël), ds. A. Hilbers (namens deputaten zending), ds. H. Jonkman (namens deputaten evangelisatie), br. J. Lokhorst (quaestor GS) en ds. H.K. Sok (voorzitter).

De kerkendag is min of meer te zien als een alternatief voor de Schooldag die steeds in Apeldoorn werd gehouden ten gunste van de Theologische Universiteit. Een belangrijk verschil met de Schooldag is dat het kerkelijke leven veel breder voor de aandacht wordt geplaatst. Bij toerbeurt wordt het werk dat binnen onze kerken en door onze kerken gebeurt door de deputaatschappen onder de aandacht van de leden gebracht. Dit jaar is er aandacht voor het werk van de TUA, deputaten zending, deputaten evangelisatie en deputaten kerkjeugd en onderwijs (waarbij ook de beide jeugdbonden, de CGJO en het LCJ worden ingeschakeld). Daarnaast is de onderlinge ontmoeting een heel belangrijk doel van de Kerkendag. Daarvoor is dan ook ruim plaats gereserveerd.

De commissie kerkendag is voortvarend aan het werk gegaan. De datum is bepaald op 18 mei 2012, de dag na Hemelvaart. Besloten is om eerste kerkendag te organiseren op Urk, waar de commissie een uiterst geschikte locatie gevonden heeft om de kerkendag te houden, nl. het kerkgebouw “De Ark”, het schoolgebouw “Pieter Zandt” en sporthal “De Vlechttuinen”.

De link naar de site over de kerkendag is: http://www.cgk-kerkendag.nl/

De link naar een speciale Facebook-pagina over de fietssponortocht voor de jeugd is: http://www.facebook.com/Fietsen4Burundi


« Terug